Botox - populært men farligt

At være smuk og ung synes at blive stadig vigtigere ting for kvinder i dag – mange er parate til at gå meget langt for et ungt udseende.
Botox indsprøjtning anses for at være en af de bedste måder, som kvinder verden over hele verden kan opfylde drømmen om det unge udseende på. Og antallet af kvinder, der får jævnlige botox behandlinger er vokset med mere end 15 procent alene det sidste år.

I Danmark går rygter om, at især Helle Thorning er en flittig bruger af botox, da mange mener at hun holder sig utroligt godt af en kvinde i hendes alder. Jeg har mødt Helle Thorning og set hende helt tæt på, og kan bekræfte at hun virkelig ikke har mange rynker for en kvinde i 40’erne.

Bruger Helle Thorning botox? Måske ja, fakta er, at hun har et ungt udseende hvad enten det er medfødt eller skabt af botox.
Botox boomer
Ikke alle kvinder holder sig lige godt, så i forsøget på at forblive unge forsøger mange sig med botox behandlinger i disse år. Hvert eneste år er der tusinder af danske kvinder der får botox behandlinger, normale kvinder der forsøger at ændre deres udseende, måske i forsøget på at genskabe berømthedernes perfekte udseende.

Det er ikke noget nyt at kvinder forsøger at forbedre deres ydre, kvinder har til alle tider ønsket at bevare deres ungdommelige look længst muligt. Botox er dog stadig en meget kontroversiel metode, fordi det kan have nogle uønskede bivirkninger, og påvirke dit generelle helbred.
Botox injektioner kan give bivirkninger, såsom alvorlige infektioner i ansigtet og lammelse. På trods af de nævnte risici viser undersøgelser fra Danmark og Sverige, at mange mænd og kvinder alligevel ville lade sig indsprøjte med botox, hvis bare prisen var lavere. Så med andre ord, er langt de fleste villige til at tage chancer for at opnå det perfekte ydre.
Som man siger i det gamle ordsprog, "man må lide for skønheden".

Hvorfor bruge Botox?
Tja, det faktisk er den eneste behandling, der har evnen til at ”fryse” ansigtsmuskler og den eneste ikke-kirurgiske skønhedsbehandling med så stor effekt. Risikoen for at man får en alvorlig bivirkning er til stede, faktisk er der en berømt skuespiller der har fået vansiret ansigtet efter en botox behandling i læberne.
Der har også været undersøgelser der har påvist, at botox bakterien kan bevæge sig rundt i kroppen selvom den er blevet injiceret i ansigtet.

Er folk bare desperate for at forblive unge og smukke?
Man har set en lille tilbagegang for fx brystimplantater, det er ikke længere så populært, men det kan også skyldes den generelle økonomiske tilbagegang i samfundet.

Det ser dog ikke ud til, at der sorte skyer indenfor den såkaldte ”ikke-kirurgiske” behandlingsverden, tværtimod har denne del af skønhedsbranchen haft høj vækst år efter år.

Men er det egentlig ikke ok at blive ældre, giver det ikke mening at man kan se at en kvinde eller mand har livserfaring? Hvis vi blev bedre til at acceptere vores udseende, så kunne vi være stolte af vores rynker og furer. Ikke alene ville det spare penge – men danske kvinder ville heller ikke sætte deres helbred på spil.